Just nu står jag under utredning för magsäcksoperation.
Det är kirurgen som avgör vilken typ av operation det blir men själv hoppas jag på en sk Duodenal Switch. (vilket det blir!)
Jag har alltid varit emot operationer och tänkt att jag ju faktiskt skulle kunna gå ner om jag bara bestämde mig för det. Men det är inte riktigt så.
Läkaren på överviktsenheten sa att det är bra med ett sånt tänk, men att det sällan funkar om man har en sån stor övervikt som jag. Då blir det allt för många jojo-bantningar och de leder som bekant sällan till nåt annat än ännu fler kilon i slutänden.

Jag har träffat dietist, läkare och den 12 januari var jag tillsammans med 12 andra på en informationsdag på Akademiska i Uppsala. Där fick vi en föreläsning av en dietist om de olika operationerna och allt om hur mathållningen kommer att behöva vara som opererad. Vi fick även äta en provmåltid som visar storleken på en måltid för den som gjort en Gastric by Pass-operation. De får en lite mindre magsäck än med den operationen jag vill göra. Måltiden skulle ta 20 minuter att äta och det var inte helt lätt. Men det gick..jag tror jag klarade 15 minuter och sen var assietten tom. 😀

Den 12 mars fick jag tid hos kirurgen för ett första besök hos dom. Jag var lite nervös för det är ju där det slutgiltiga beslutet om operation tas. Mötet gick finfint. Det kommer att bli en Dudenal Switch och jag ska äta soppor i 6 veckor innan operationen.

Jag har fått optid den 14 juni!!

 

 

0 Responses to “Operation”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Fixarflickan


%d bloggare gillar detta: