Matleda

Att äta lite är inte speciellt svårt i sig. När magen säger s t o p p efter några tuggor så går det bara inte att pressa ner mer. Mättnaden kommer inte gradvis utan rätt som det är så känns det som att jag varit på julbord. Synd bara att inte ögonen och smaklökarna känner samma begränsning. Det svåra ligger i främst två saker. Det första är att det går olika bra att äta olika saker. Jag vet aldrig på förhand hur mycket jag kommer att klara av att äta av en given portion vilket gör att jag verkligen måste se till att prioritera proteinerna först. Låter enkelt, men kan bli bra trist och enformigt.
Det andra är att det är gräsligt svårt att komma på vad vi ska äta. Om jag blir serverad mat så äter jag såklart glatt, men hur kul är det att komma på vad vi ska laga när jag till middag äter ca 1/3 av vad Niklas äter? Det blir liksom inte värt ansträngningen att laga maten, känns det som. Och samtidigt så vill jag inte bara äta samma varje dag heller.
Igår var vi till en pizzeria i Jakobsberg som har jättegoda matiga sallader. Just ja, lade ju förresten in en bild här på min mat. Jag visste ju redan innan att jag skulle orka lite, men jag ville bara få in ny smak i munnen. Lite omväxling. En femtedel åt jag på plats, en fjärdedel hemma på kvällen och resten åkte i soporna för jag hade knaprat i mig allt protein.

Mat är verkligen tråkigt just nu, men det vänder väl. Målet är ju att jag ska orka mer och jag hoppas att det blir så framöver. Det jobbiga med det här är att när mat är trist så lockar istället andra saker som jag inte vill vara sugen på. Så det gäller att vara på sin vakt. 🙂

Den som säger att operationer är genvägar får gärna prova…

1 Response to “Matleda”


  1. 1 Linda juli 9, 2012 kl. 07:27

    HEJJA DIG!!!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

juli 2012
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: