Klas

Man kan tänka sig att Niklas tror att han heter bara Klas. Klas Klättermus. Allt ska klättras på, vare sig det är mammas fot, ben eller möbler. En och annan liten kompis kan också passa som uppklivningspall mellan varven. Vi har en baslåda som står i vardagsrummet och på den står just nu en stor kartong full med videofilmer och spel (som han själv fyllt med omsorg från pappas hyllor vid ett tidigare tillfälle) och den är perfekt att ha där. Annars kryper klättermusen upp på den på två röda och sätter sig som en kung. Eftersom den har en kant runtom så kan han inte hasa ner benen som han annars gör när han ska backa ner från soffan eller sängen så risken för ett fall rakt ner på huvet är allt för överhängande för att han ska få ”lära sig”. Well..det är snyggt med kartonger också. Kanske kan man göra nåt slags decoupage på den. 😀

Han går allt oftare nu för tiden men det går inte fort. Han är så försiktig och tar små små pyttesteg. Ibland går han så sakta så han inte ens har styrfart utan måste backa ett par steg för att återfå balansen. Skönt det..hellre det än att behöva ta på honom hjälmen igen för att han stångar huvet i allt.
Han kan svänga, stanna för att ta upp saker och fortsätta igen eller varför inte bara stanna och vifta med händerna. 🙂 Det måste vara mormors körledargener som tittar fram mellan varven.

Igår kom han på att man kan peka på saker man vill ha. Min kompis Anna hade gjort barnmuffins i söta pytteformar (av vanlig muffinssmet fast utan socker o vaniljsocker) och de var så goda så man till och med börjar peka av bara farten för att magen ville ha en till. Ska testa några varianter tills han fyller år. Perfekt att ha med sig också om man ska nånstans på fika. Speciellt om man misstänker att det kommer att bli tjat om att ”stackarn inte får äta goda saker” utan bara trååååkiga saker som t ex sånt han tycker om. Han äter nämligen allt han får och tycker att allt är gott och så länge han får pilla med nåt när andra äter så är han mer än nöjd.
Nu när han börjar närma sig året och äter det mesta så ökar trycket på att ge honom socker av nån anledning. Jag kan förstå att man vill ge barn sånt man själv tycker är så himla gott, men trots allt så vet de ju inget och så får det förbli för hans del ett bra tag framöver.

Annonser

1 Response to “Klas”


  1. 1 Linn maj 11, 2011 kl. 12:26

    Ja det var verkligen tokbra muffins. Såna blir det absolut här hemma med. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: