Ultraljud

Den här veckan är det inget besök hos bm (vilket är tur eftersom vi är halva styrkan här på jobbet just nu), men nästa vecka får vi ränna desto mer. På tisdag morgon är det dags för den första föräldrautbildningen och på onsdag har vi dels tid hos vår vanliga bm och dels har vi fått tid på specialistmödravården på Ackis för att göra en tillväxtkontroll. Det är väldigt svårt för den stackars bm att mäta och höra några bäbishjärtljud  på mig så då får vi göra ett ultraljud för säkerhets skull.
Förutom ultraljudet så hade de bokat in en läkartid också direkt efter och det känns ju seriöst.

Det är tur att det finns så många faktorer som spelar in när det kommer till hur barnet växer till sig i magen. Det varierar från graviditet till graviditet även hos samma mamma också, beroende på hur mycket moderkakan skickar över. I min mamma hade jag väldigt gynnsamma förhållanden för jag kom ut som en klump på 5060g och var 56 cm lång och det gör inget alls om jag inte är lika givmild med energin till min bäbis.  🙂
Man kan aldrig säga exakt hur stort ett barn kommer att bli när det föds även om man gör en beräkning, men det ska bli intressant ändå att se.
Nu är bäbisen så stor så man får nog räkna med att se delar av den åt gången – det var annat när den var en liten plutt då man såg hela på en gång.

Vi är nu i vecka 33.

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Annonser

1 Response to “Ultraljud”


  1. 1 Anders april 9, 2010 kl. 08:48

    Vi fick också gå på specialkoll för att mäta. Vanliga barnmorskan fick så ”korta” resultat så vi fick gå på specialmätning. Men där såg det bra ut :).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

april 2010
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: