Sherlock Holmes

Sådärja…då har vi varit på bio i Hongkong och det var roligt. Det är alltid kul att uppleva lite olika ”vanliga” saker när man är utomlands och inte bara göra typiskt turistiga saker. Biosalongen var väldigt stor förvisso, men det som utmärkte lokalen var den enorma bioduken. Har aldrig i mitt hela liv sett nåt på en så stor duk. Ganska häftigt, men jag hade gärna suttit 10 rader längre bak för det kändes lite väl nära där vi satt. Och då var vi ändå en bra bit från duken.
Vi funderade lite innan på  huruvida de skulle sälja popcorn eller inte och det gjorde de, visade det sig. Som tur var hade de salta, men övervägande delen köpte sockrade popcorn. Man kunde även köpa dumplings, korvar och diverse andra varma  maträtter för att ta med in i salongen och det kändes verkligen på doften därinne.
När filmen var slut så lämnade alla sitt skräp på sin plats och gick. För så gör man, tydligen. Direkt ploppade ett helt gäng städmänniskor fram med stora vita säckar och plockade upp allt. Vi som är vana att kasta allt i stora säckar på vägen ut (och dessutom kasta pet-flaskor i särskild behållare) tog vårt skräp och jagade rätt på en skräpsamlare. Hahaha…

Över huvud taget är vi vana att göra saker själva hemma, märker vi nu. Överallt finns människor som har som jobb att plocka undan efter andra. Äter man på en snabbmatskedja och gör ett försök att kasta skräpet och ställa undan brickan så kommer de springande. Men det är klart…är man 11 miljoner som bor i stan så måste ju jobben komma från nånstans.

Det har tydligen hänt nåt här i Hongkong, men exakt vad som hänt vet vi inte riktigt. Som vanligt är det alltid bättre nyhetsrapportering hem till Sverige än vad man får veta när man är på plats. Vi har det iaf väldigt bra och njuter av varje dag. 🙂

För att njuta lite extra av morgondagen ska vi ta färjan över till Macau. Dags att gå på finfint casino. Bara vi inte glömmer passen, för då är det kört. För att komma in i Macau behövs dagsvisum, men inte det längre visum som behövs om man tänkt sig in i själva kina.

Härom dagen gjorde vi vårt första inköp till bäbisen. 😀 Det blev ett par jättesöta strumpor med stora utstickande grodhuvuden på. Såklart. Plus två haklappar med fina motiv. Idag shoppade vi lite kläder på *tadaaaa* H&M!! Mysigt.

Nä..nu ska jag mojsa ner mig under täcket och titta lite på TV. Det är sånt man gör när man varit igång en hel dag och bara vill njuuuta av livet 🙂

3 Responses to “Sherlock Holmes”


  1. 1 Britta januari 10, 2010 kl. 15:52

    Kulatt läsa om allt ni har för er! Känner igen den oerhörda serviceinriktningen från Korea… där verkade det finnas hur många anställda som helt per ställe, var man än gick, alltid redo att serva.

    Grodbäbisstrumpor – jag vet exakt hur de ser ut – vi köpte sådana till Martina.

    KVACK på er!

  2. 2 sarah januari 10, 2010 kl. 22:50

    En ny liten Grodhulda på G?!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

januari 2010
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: