Pizzadags

Två dagar i rad åt vi pizza här hemma. Det kan låta som värsta onyttiga valen, men ack så fel…vi gör pizza på ett myyycket bra sätt och det blir så himla smaskigt och nyttigt.
Pizza à la LCHF liksom.

Pizzabotten:
7 dl finriven blomkål
5 dl riven ost
2 ägg

Riv med fördel blomkålen i en matberedare, men det går bra med rivjärn också. Lägg rivet i en skål och kör i micron utan nåt extra vatten eller nåt och låt svalna lite. Alt koka i vatten och låt rinna av ordentligt, eller skit i att förkoka den om du inte orkar. Det blir bättre när den är kokt tycker vi, men funkar även rå.
Observera att det efter kokningen ska vara 5 dl – vilket innebär ca 7 dl rå. Den sjunker ju ihop lite när man värmer upp den.
Blanda med äggen och osten till en smet och lägg ut på plåten så tunt du kan. Det är nu du får belöningen för att du finrev kålen för smeten blir mycket mer homogen än om du har större bitar.  Grädda i 15-20 minuter på 225 grader.
Då ser den ut så här:
Pizzabotten LCHF

Sen lägger du på precis vad du vill. Den här gången använde vi:
Passerade tomater
Grön paprika
Champinjoner
Lite majs
Riven ost – nån Boxholmsvariant med smak på
Kokt skinka som vi hade marinerat en liten stund i Spanska Flugans Gourmetolja

Och så skjutsssss in i ugnen i ytterligare ca 15 minuter och efter den behandlingen såg pizzan ut så här:
Pizza LCHF
Tyvärr måste jag meddela att pizzan inte blev långlivad. Men ingen ingrediens kom till skada då de är gjorda för att ätas. 😀

Ju tunnare smeten är desto mer fast blir den. Det går knappt att identifiera smaken av blomkål ens när man vet om att det är det. Tycker vi.

Annonser

2 Responses to “Pizzadags”


  1. 1 gaingra oktober 25, 2009 kl. 07:20

    Guuuu va gött det såg ut! Måste testa! jag har annars gjort pizzabotten av typ linfrökexdeg, åxå gott! Man mixar linfrön (2 dl), solrosfrön (2 dl), 1/ 2 paprika, en tomat och lite oregano, vitlök och salt i matberedare med lite vatten till bredbar konsistens. Brer ut på bakplåtspapper och gräddar på svag värme, typ 40-50 grader (gärna varmluftsugn)i några timmar. Blir antingen knaprigt eller mjuksegt beroende på tid i ygnen. Sen är det bara att leka pizzabotten med den!

    KRAAAAAAAAAAAAAAM


  1. 1 effects Trackback vid oktober 22, 2014 kl. 06:40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

oktober 2009
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Fixarflickan


%d bloggare gillar detta: