Vem är normal?

Jag har nog en av världens allra bästa lillebrorsor. Inte nog med att han är smart, snygg, rolig och omtänksam – han är dessutom duktig på att uttrycka sig i text. Jag läste hans blogg imorse och tänkte att jag bara måsssste  lägga in det här så ni kan läsa. Jag skulle mer än gärna vilja länka här till hans blogg, men jag vill inte att hans biologiska mamma ska hitta honom. Han har nyss fått byta hemvist på nätet pga henne. Jag tror inte att hon hittat hit och läser här, men man vet aldrig säkert här i nätvärlden.

Varsågoda – ett ypperligt inlägg om vem som är normal!

”Ordet normal är ett av de luddigaste utrycken som finns, vem bestämmer vad som är normalt och hur vet man att begreppet normalt faktiskt är normalt?

Bild 23

De flesta tror att de är normala, men långt ifrån allas testas ju. Jag har testats och fick papper på att jag är långt ifrån så normal som jag trodde. Alla borde testas, typ som man testas för könssjukdommar. Lider man för exempel av “kronisk idioti typ 1″ kanske man ska hållas borta från jobb där man ofta jobbar med vassa föremål i andra människors kroppar. Men lider man av en mer lindrig form av dumhet kanske ett politikerjobb skulle passa. Alla har väl en egen uppfattning om vad normal innebär. Normal för mig innebär att man inte gör märkbara avvikanden i sitt beteende i jämförelse med resten av befolkningen. Personer som hackar ner folk med järnrör avviker ju ganska märkbart från den sociala normen vi andra invånare lever efter. Men alla visar inte sina avvikande handlingar och går därför runt och låtsas vara normala. Men de flesta vet när man gör något “opassande”, som att runka i grannens brevlåda eller sitta på lunarstorm för att försöka få nån fjortis att visa tuttarna. Gör man sånt, som till och med strider mot lagen, måste man ju vara dum i huvudet, eller?

Nä, då kommer ju andra begrepp in som knuffar bort faktumet att man kanske inte är normal, som 40 års kris för exempel. Du får bete dig på ett stört sätt, du har ju en livskris då. Och gör man något som man sedan ångrar, som man kanske själv anser var jävligt stört, kan man säga att man bara var depprimerad, man gör ju saker utan att tänka då, men man är inte störd, bara lite ledsen. Och dödar du nån kan du bara skylla på tillfällig sinnesförvirring, du erkänner att du är störd, men det var bara temporärt. Vi är alltså experter på att hitta på ursäkter som får saker vi gör att verka normalt, och trillar men i en fallgrop ursäktar vi oss lite mer och vipps så är man normal igen.

Så hur vet vi att man är normal? Alla verkar ju störda på nått vis. En del våldtar, andra tar betalt för det, vissa skjuter upp, en del skjuter andra, en del jobbar med barn, andra sätter på barn, en del slår sin fru, andra tänder på att bli slagen av sin fru, en del är för snäll medan andra är för dumma. Hur man än vrider och vänder på det så finns det inte en enda kotte på denna planet som är normal, det är de som är normala som är de riktiga psykfallen. Det som är lite lustigt med det hela är att en individ som dödar en annan inte räknas som lika störd som för exempel en individ med autism. Är det inte mer onormalt att döda någon än att bara vara lite annorlunda från mängden

I vilket fall som helst, för er som skrattar åt personer med downs syndrom eller åt de som tragglar fram som en trasig marionettdocka tack vare en cp-skada, tänk på att du antagligen är mer störd än dem, du vet inte bara om det än.”

Annonser

9 Responses to “Vem är normal?”


 1. 1 Eva september 7, 2009 kl. 12:17

  OJ!Trots sin unga ålder är denna kille Otrolig på att uttrycka sig!Hans nivå är det Inte många som kommer i kapp!Heja dig ”grabben” 😀

 2. 3 Ulrika september 7, 2009 kl. 14:45

  En väldigt smart ung man det där!!

 3. 6 Carola september 8, 2009 kl. 09:55

  Det han har skrivit är ju bara ett bevis på att något har i alla fall gått rätt i hans liv. Han verkar ha blivit en stark och smart kille!!!
  Det märks att han har en bra familj som står bakom honom!!

  Ta hand om varandra!!

  Kram

 4. 7 Lillebror september 8, 2009 kl. 11:55

  Nämen tack så mycket för alla snälla ord!


 1. 1 När är man normal? « Lever Mitt Liv ~ just nu som gravid. Trackback vid mars 1, 2010 kl. 11:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

september 2009
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: