Ska man gå naken?

I många år har jag haft tankar och regelrätta planer på att starta en klädbutik. En affär med ett bra basutbud blandat med en lite finare kollektion. Men den allra största delen skulle vara just basgrejer. Underkläder, långkalsonger (jo..det är sant – fast man är täckt av fett behövs det kläder även på vintern!), t-shirts, shorts, träningskläder, regnkläder, tunikor, byxor, tröjor, kavajer, jackor, fleecetröjor och andra bra kläder som man behöver för att kunna vistas ute bland folk.
Så gott som dagligen matas vi med att världen blir allt större och större och att fetman breder ut sig. Men allt för få ser nån slags vinning i att tillverka kläder till alla dessa människor.  H&M, Lindex och KappAhl gör sina tappra försök, men även hos de finns en lågt ställd gräns för hur stor man får vara. Dessutom tog H&M bort sin största storlek för att den inte ”säljer så bra”.  Nej..klart den inte säljer – provmodellerna är i strl 50 och om man tror att vi som drar större kläder än så behöver samma längd på tunikor som de fast bara lite bredare så har man inte förstått.

Jag provade kläder en gång på en butik, och överdelarna satt jättebra men var på tok för korta. Frågade nyfiket expediten hur det kunde komma sig att man syr upp kläderna så. Svaret jag fick var att ”det är modernt, folk vill ha korta tröjor som visar magen”. 😆
Alla har vi olika former på kropparna, men är man lång och överviktig är det svårare än om man är lite kortare. Just för längden på kläderna.

Man hittar sina favvoställen att handla på – och jag är så tacksam över att det finns ställen för mig att köpa kläder. Jag handlade länge på Bella Grande (en affär vid Skanstull i Sthlm) men den lades ner. Då fick jag panik. Men sen hittade jag Ulla Popken och nu har jag inte panik längre. Därifrån köper jag den största delen av mina kläder, men mjuka byxor och sånt kan jag hitta på andra – mer ”vanliga” ställen. Cellbes bl a har bra och stora kläder – vilket jag inte visste förrän för nåt år sen bara.
Det absolut svåraste är att hitta bra överdelar. Såna som är tillräckligt långa – eftersom jag då inte tillhör den skaran som gillar att visa magen… 🙂

Men..som ni märkt..så har det inte blivit något av min dröm och mina planer om en affär för de stora människorna. Lite synd. Men det kräver så mycket jobb och arbetstid i butiken och  mitt liv tillåter inte det just nu. Men man ska aldrig säga aldrig. En dag så kanske…

För övrigt så sägs det att det är bra för väldigt överviktiga att simma. Och som jag har skrivit i ett inlägg tidigare så älskar jag att vara i vatten och har inget emot att gå till simhallen.
Men jag vill inte bada näck!!
Hrm…kanske borde börja designa stora badkläder…*drömmer iväg igen*

Annonser

2 Responses to “Ska man gå naken?”


  1. 1 "Svärmor" februari 3, 2009 kl. 07:34

    Om du känner för att bada, så klart att du ska åka till Badhuset. Det är ju kanonbra motionsform! Åk dit då det inte är så mycket folk där till att börja med så känns det lättare. Tag med en läcker badhandduk att ha ikring dig så stärker det självförtroendet. Kämpa på…. Kramisar

  2. 2 Anette februari 3, 2009 kl. 07:38

    @Svärmor – jag har inga problem med att gå till simhallen…behöver ingen handduk för att skyla mig. Men kruxet just nu är att jag skulle få bada MED handduken PÅ eftersom jag inte har nån baddräkt.. 😆 Kram!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

februari 2009
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: