Fråga doktorn…

Jag har försökt undvika promenader nu i några dagar för att se om mina knän skulle bli gladare. Och idag när jag gick till köket för att göra iordning min supersmarriga frukost så slog det mig att jag inte kände något alls. Inte ens ett litet pip hördes. Så jag bestämde mig för att unna mig en härlig lunchpromenad. Ja, för så är det. Unna mig. Det är så himla härligt att gå ut på lunchen, speciellt när solen skiner.
Men jag hade alldeles för lite kläder på mig, så jag kände mig som en tonåring där jag gick utan mössa i snålblåsten. Men det var skönt i solen – fin krispig luft. 
Efter 20 minuter började mitt ena knä säga att nåt var fel, men jag sjöng en liten sång och ignorerade. Jag ville inte lyssna på nåt sånt  – allt kändes ju så bra. När jag kom tillbaks så var det ganska obekvämt, men jag satt en stund i receptionen med god kopp Rooibos Spice och närrooibos jag sen gick tillbaks till min arbetsplats så hade nästan allt det där knasiga försvunnit. 
Alltså..nu är det ju så här att jag är värdelös på knäproblem.
Jag har aldrig i mitt hela liv haft tillstymmelse till ont i knäna så jag vet inte hur det känns när det är:

A = En tillfällig inflammation/överansträngning.
B = Nåt litet fel som blir större om jag inte tränar rätt, men kan tränas bort.
C = Nåt riktigt fel som är bestående hur jag än gör. 

Jag vill tänka att det är alternativ A, men även om det är det så vet jag inte hur jag ska förhålla mig. Ska jag gå mina små rundor och strunta i att det känns i knät efteråt? Ska jag göra så varannan dag? Eller (det jag absolut inte vill ) ska jag strunta i att gå över huvud taget tills vikten minskat mer?

Svar till: Förvirrad gåsugen flicka med ny stegräknare.

Annonser

10 Responses to “Fråga doktorn…”


 1. 1 Ulrika januari 15, 2009 kl. 13:07

  Det finns ju nätdoktor…du kan ju alltid rådfråga där…

 2. 2 Anette januari 15, 2009 kl. 13:16

  Japp..jag håller på att leta mig fram i djungeln. 🙂

 3. 3 Blixtras mamma januari 15, 2009 kl. 13:49

  Sannolikt överansträngning/inflammation pga att du rör mkt mer på dig nu än innan. Sätt dig på motionscykeln hemma istället (ja, jag vet att det är tråkigt, men bättre kalroriförbrännare får du letalänge efter!!!) så belastar du varken fot/knä eller höftleder och så provar du att gå mera när du loosat några kilon till. Finns orudis/Voltaren/Siduro salva att köpa receptfritt på apoteket. Smörj knäna morgon och kväll tillsvidare. Det hjälper dem…*looovar*
  Puss Och Kram

 4. 4 Anette januari 15, 2009 kl. 13:58

  Just det..sånt kan jag ju kleta på och se om det hjälper. Tack! 🙂

 5. 5 "Svärmor" januari 15, 2009 kl. 14:45

  Håller helt och hållet med Blixtras mamma. Helt klart att du är överansträngd. Hitta på andra sätt att röra på dig, typ simning och cykling. Tag sedan kortare promenaden och testa, men gör det ont så vila. Lycka till! Kramisar ”svärmor”

 6. 6 Anette januari 15, 2009 kl. 14:52

  @Svärmor – ja..jag får väl lyssna på vad du säger! Är väl bäst så 😉 Nä – men det är rätt..ska damma av cykeln då… Och korta promenader bli´re allt! 😀

 7. 7 Asta januari 15, 2009 kl. 15:46

  Jag tror också på att styrketräna benet lite. Att t.ex. sitta ner och lyfta tyngder med fötterna rakt framåt stärker framsidan av låret och det hjälper därefter knät.

  Och trappa upp, inte gå långt bara för att det känns bra idag. Känns det bra gå en kortare promenad – gör upp ett program för hur det skall trappas upp.

 8. 8 myskusen januari 15, 2009 kl. 16:04

  Cykling belastar inte knäna ,så damma av den och trampa loss lite på kvällen.Säkert nå´t kul på tv´n du kan se samtidigt,eller så kan du ju ”damma av” Sven-Ingvars eller nå´t annat klämkäckt och låta det smeka dina hörselgångar samtidigt!
  😉
  Kramelikram

 9. 9 J januari 15, 2009 kl. 19:37

  Hej goa du!
  Har inga tips till dig, tyvärr, men jag lider och känner med dig. Hoppas att det går över snart! Förstår att det är tråkigt att inte kunna gå nu när du har blivit med stegräknare och allt, men du kanske måste vila lite ändå… För att veta säkert kanske du skulle låta en läkare undersöka dina knän. Då kan du säkert få någon behandling eller i alla fall tips på vad du kan göra.
  Hoppas det går över snart!
  Stor kram,
  J

 10. 10 Anette januari 16, 2009 kl. 08:00

  @Asta- Ja..det tror jag också på. Tränade muskler är aldrig fel!

  @myskusen-hahaha..ja..då får jag nog ha de i hörlurar om inte David ska storkna… 😀

  @J – Tack, gumman!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Viktminskning

Sedan 6 maj 2012 har jag minskat: 82 kg

Dagar jag kluddat

januari 2009
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Fixarflickan

Annonser

%d bloggare gillar detta: